اوج قیمت All Time High چیست؟
در این مقاله میخواهیم در مورد یکی از مفاهیم مهم بازارهای مالی صحبت کنیم؛ یعنی اوج قیمت. اوج قیمت یا All Time High به زمانی گفته میشود که در آن یک دارایی مانند ارز دیجیتال، سهام یا ملک به بالاترین ارزش خود در طول تاریخش میرسد. البته این اوج قیمت همیشگی نیست و بعد از گذشت بازه زمانی کوتاهی، به یک اصلاح و سقوط شدید ختم میشود. حال این که چگونه میتوان اوج قیمت را در بازارهای مالی تشخیص داد و آن سود برد، سؤال مهمی است که در این مقاله قصد داریم پاسخ جامع و کاملی برای آن ارائه کنیم؛ با ما همراه باشید.
اهمیت درک رفتارهای بازار بر سرمایه گذاری
برای اینکه در بازارهای مختلف مالی بتوانید تصمیمات درست و اصولی بگیرید و سرمایه گذاری مطمئنی داشته باشید، بایستی بر مفاهیم رفتاری آن اشراف داشته باشید. درک رفتارهای بازار درست مانند این است که قبل از سفر، وضعیت جاده و آب و هوا را چک کنید تا سفری ایمن داشته باشید. بنابراین پیش از سرمایه گذاری در هریک از عرصههای بازار، بایستی رفتار بازار را ارزیابی کنید که تا حدود زیادی متأثر از اخبار جهان است. بازارهای مالی به تنهایی تغییر نمیکنند، بلکه نسبت به سایر بازارها، محصولات و نیازهای مشتریان واکنش نشان میدهند.
سرمایه گذاری در حوزههای مختلف بر پایه تحقیق و البته تا حدود زیادی گمانه زنی صورت میگیرد. این موضوع توانایی شما را در پیش بینی ارزش یک دارایی در طول زمان تقویت میکند. برای مثال اگر قصد سرمایه گذاری داشته باشید، شاید در نگاه اول فکر کنید املاک از هر دارایی دیگر مطمئنتر است. منشاً این فکر از اینجا میآید که املاک اگر حتی سود هم نکند، با توجه به وضعیت فعلی جامعه ضرر نخواهد کرد.
اوج قیمت All Time High چیست؟
همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، اوج قیمت بازه زمانی است که در آن یک ارزش یک دارایی به بالاترین مقدار خود در طول تاریخ خود میرسد. منظور از دارایی میتواند سهام، املاک یا حتی ارزهای دیجیتال باشد. نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که اوج قیمت معمولاً با یک اصلاح یا سقوط شدید همراه است.
یکی از ابزارهای پیش بینی قیمتها در بازار همین مفهوم اوج قیمت است. به این وسیله شما میتوانید ظرفیت رشد یک دارایی و ریسک سقوط آن را تخمین بزنید. بر اساس تئوریهای موجود، هرچه یک دارایی از از اوج قیمت خود فاصله داشته باشد، احتمال رشد آن بیشتر است؛ در مقابل هرچه از اوج قیمت قبلی خود فاصله داشته باشد و اوج قیمتهای جدیدی را تجربه کند، احتمال سقوط ارزش آن بیشتر است.
البته موارد فوق در حد تئوری هستند و تحت شرایط خاص ممکن است این قواعد به کلی تغییر کند. برای مثال بیش از 90 درصد آلت کوینها در نتیجه هیجانات بازار به اوج قیمت رسیدند و بعد از آن دچار سقوط شدیدی شدند. به طوری که بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که بسیاری از آلت کوینها دیگر اوج قیمتی را تجربه نخواهند کرد.
در مجموع اوج قیمت همانند یک شمشیر دو لبه عدهای را بسیار ثروتمند میکند و سرمایه عده دیگر را بر باد میدهد. زمانی که یک دارایی به اوج قیمت میرسد، کاهش یا سقوط قیمت به دنبال آن اتفاق میافتد. از این رو بدیهی است که افرادی که یک دارایی را در اوج قیمتش خریداری کرده باشند، ضرر میکنند.
نحوه تشخیص اوج قیمت
زمانی که یک دارایی به اوج قیمت در طول تاریخ خود میرسد، ممکن است تا مدتی به رکوردشکنی ادامه دهد و در اوج باقی بماند؛ اما سقوط شدید در انتظارش خواهد بود. این سقوط در هر بازار مالی مقدار زمانبندی متفاوتی دارد. برای مثال 40 درصد سقوط سالانه در بازار سهام خیلی ترسناک است؛ درحالی که در بازار ارزهای دیجیتال سقوطهای 90 درصدی هم مشاهده شده است.
تشخیص اوج قیمت امری بسیار پیچیده و تا حدی غیرممکن است. اگر به راحتی امکانپذیر بود، ترید کردن، سود یا ضرر کردن هیچ هیجانی نداشت. البته فاکتورهایی وجود دارد که میتوانید به کمک آنها تا حدی اوج قیمت داراییها و ضریب خطر را ارزیابی کنید. در هر بازار مالی فاکتورهای تشخیص اوج قیمت متفاوت است؛ با این حال برای درک بهتری این رفتار بازار، در ادامه مواردی که به کمک آن میتوانید اوج قیمت را در بازار ارز دیجیتال را تشخیص دهید، بیان خواهیم کرد:
افزایش قیمت باورنکردنی در بازه زمانی کوتاه
فراز و نشیبهای بیت کوین در طول 13 سالی که از خلقتش میگذرد، مثال خوبی برای درک بهتر اوج قیمت محسوب میشود. برای مثال قیمت بیت کوین در سال 2017 پس از چند بار رکورد زدن از 7000 دلار با 20000 دلار رسید. این درحالی است که کاربرد این ارز دیجیتال در این بازه زمانی بسیار محدود بود. شیب نمودار قیمت بیت کوین بسیار عمودی بود که خود نشانه قوی بر رشد باورنکردنی ارزش بیت کوین به شمار میرفت؛ مسلماً چنین رشدی تحت تأثیر دستکاریها و هیجانات بازار اتفاق میافتد.
ارزش روانی
به طور معمول بیت کوین و هر دارایی دیگری یک قیمت روانی دارد که زمانی که به آن میرسد، فروش گسترده آن شروع میشود. در مثال قبلی رسیدن قیمت بیت کوین به 20.000 دلار یک قیمت روانی بود که با رسیدن با آن، رکوردشکنی متوقف شد. همانطور که از عنوان این مورد مشخص است، احساسات در بازار نقش قابل توجهی دارند.
وضعیت شبکه و کارمزدها
وضعیت شبکه یک دارایی دیجیتال، یکی از دیگر از فاکتورهای مهمی است که توقف اوج قیمت را در بازار را نشان میدهد. در سال 2017 که قیمت بیت کوین با رسیدن به 20000 دلار به اوج قیمت خود رسید، کارمزد به ازای هر تراکنش 50 دلار تخمین زده شد و تعداد تراکنشهای تائید نشده به رقم بی سابقهای رسید. چنین اتفاقی موجب شد تا بسیاری از افراد نسبت به آینده بیت کوین، امید خود را از دست بدهند.
چنین اتفاقی برای شبکه اتریوم هم رخ داد. با استارت فعالیت پروژه کریپتوکیتیز، شبکه اتریوم به شدت کند شد. همچنین هنگام عرضه استوس Staus هم شبکه اتریوم در وضعیت نامناسبی قرار گرفت. مجموع این اتفاقات موجب شد تا بسیاری به این نتیجه برسند خطر نزدیک است و اوج قیمت اتریوم متوقف شده است.
در پایان باید یادآور شویم که اوج قیمت و اصلاح یا سقوطی که پس از آن رخ میدهد، یکی از ابزارهای مهم در گمانهزنی است و نقش مهمی در تصمیم گیری شما هنگام سرمایه گذاری در یکی از بازارهای مالی دارد. تشخیص قطعی اوج قیمت یک دارایی با توجه به شرایط فعلی جهان، امکانپذیر نیست؛ اما با این حال معیارهایی برای تشخیص احتمال وقوع این اتفاق وجود دارد. در این مقاله همچنین سه معیاری که به شما کمک میکند تا اوج قیمت دارایی دیجیتالی را حدس بزنید، معرفی کردیم.
دیدگاهتان را بنویسید